Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Rakentajakomppanian edustajia

Monella jäi käymättä tua Zepcessä, puolalaisten leirissä työkohteella. Siä asuttiin vähän aikaa. Sanoivat vaan että tulevat, mutta jäi. Olisivat nähneet, että mitä se sit oli. Olisivat saaneet yhden näkökulman, että mitä se voi olla se touhu. Eihän se ympäristö ollu mikään paraatijuttu, mutta... Ei se elo ja olo sit loppujen lopuks tarvii paljoo. Puolalaisten kanssa siä... Ne tarjos aina kaikenlaista. Kun ajattelee niit meidän saunailtoja ja monennäkösiä pirskeitä... Kansainvälistä meininkiä.
-    Jenkkejä kans.
-    Joo niil oli kaks vakikaveria, jotka...
-    Jenkithän ei niinku voinu ottaa viinaa ollenkaan... Lähteny tänne reissuun sillä asenteella, että muiden maanmiesten kanssa sit hoidetaan homma. Kerkes oleen täällä alueella vaan pari viikkoo, niin löysi ittensä puolalaisten leiristä missä oli jotain suomalaisia, jotka vaan sauno ja ryyppäs ja... Ihmeteli, että mihinkä ne on oikein tunkenu päänsä.
-    Ne oli sillai alkuunsa, että ei ota kaljan kaljaa kun säännöt kieltää. Me vaan et:" No otappa nyt tosta saunakaljat"."  No jos hän yhden sit... Ja toisenkin viälä...".  Rupes sit viinit maistumaan ja vodkat ja kaikki. Sitte kiersi jo öisin, ja kyseli pulloja ja... Yritti piilotella niit pulloja.
-    Ne oppi siihen sillai, et jotkut niistä jenkeistä sit jatkossakin katos aina ja... Tää ykskin... Ei voinu luottaa ollenkaan, et mihin... Häipy sinne puolalaisten kanssa ryyppäämään.
-    Oppi tavat nopeesti. Kämpän ovesta sisään ja kaatuu kaverin syliin... Hänen päällensä. Täysin puhumattomana. Ne oppi kyl siä intensiivikurssilla aika nopeesti.
-    Terapiaa.
-    Terapiaryhmä kyllä pelas.
-    Joo mut P. sano sit sille, et nouse, lähe kottiis, et hän kussee sun päälles muuten, et hän ei kanna sua kottiis. Sano vaan, että:" Et varmaan kuse, kuse tohon soralle...". Se oli siä sit tunnin ja kuulu semmonen kauhee käkätys ja kälätys ja sit tuli tollai ihan mafis, saatana, lentokoneasennossa. Se oli juanu koko päivän. Hauskaa meininkiä joo.         

Ne oli siinä ne jenkit saunomassa meidän kanssa ja vietti iltaa ja katteltiin televisioo, pornoo ja muuta hulluu mitä siält sit tuli. Sit oli norjalaiset välil meidän matkas.
    Pualalaiset...  joo. Siinä loppuvaiheessa sit... Niiden kanssa... Annettiin suomalaista vodkaa löylyssä.  Lyötiin löylyä perkeleesti. Ne oppi sanoon "löyly". Ne sano, et:" löyly löyly!". Ja sit kato kiposta sinne ja ... shhh... ne sit vaan, että:" Aaaarg! Kurrrva kurrva!". Et sillai ne kiros. Me vaan, et: " Nou problem. Finski limonadi!". Siä oli peltimukissa raakaa vodkaa, ja lauteilla pitkä ryyppy ja: " Jeeee! Kurrva! Löyly! Perkele!". Sitä ne hoki vuoron perään. Ja taas vettä lisää ja vodkaa. Finski limonaadi! Neema probleema (ei ongelmaa). Sit ei menny kun... Meniks siinä pual tuntii niin ensimmäinen lähti kato tälläi näin läpi ovien ulos ja ÖÖÖÖÖRGH, hullun lailla kusoo. Se oli ihan körmyissään.
-    Siä oli kyllä aika sairasta meininkiä... siinä makaa kaverit körmyissään ja sit kun tää keksi, et nyt posliiniks, ajetaan siltä munakarvat. Siinä suihkutilas sit eikun toisen kimppuun partakoneen kanssa...
-    Munakarvat pois. Kollega oli aivan täysin.. Saatana joo.
-    Kansallista kidutusta...
-    Tämmösiä ne oli periaatteessa ne systeemit siinä.
-    Siinä päättäjäisissä otettiin semmonen kahva ennen kun lähettiin saunomaan. Napattiin yhtäkkiä ennen saunaa siin. Ja sit me vedettiin saunassa neljä keissii olutta. Sit oli neljä tai viis litraa viiniä. Napattiin siä saunalla. Sit oli litran rommileka, litran viskileka. Aamu kahdeksaan saakka se kesti tää toimitus. Painettiin läpi koko yön. Päättäjäisjuhla. Mut ei sattunu kommelluksia. Älämölöä riitti kyllä. Tuli tutuks molempien kansallisuuksien juantitavat aika hyvin.

Ykskin juhla sit siä puolalaisten leirissä kun meidät kutsuttiin oikein sinne puolalaisten luo niin... Istuttiin tälläi ringissä sit siinä kaikki, oltiin hiljaa. No, käivärän kielitaito oli suurinpiirtein nolla niil puolalaisilla. Sit ne sano, että:" Okei, khöhöm". Köhäs tälläi. Ja pottu nurin jokaiseen lasiin. Lasit täyteen vodkaa ja chivelic! Vedettiin ja:" Köh köh". Ja sit taas istuttiin vaivautuneina perkele viis minuuttii.  Ja sit taas, että okei... ja sit taas saatana kupit nurin. Viis, kuus kiarrosta mentiin sillai. Sit rupes oleen äijät tällissä ja sit rupes kuuluun sillai pulipulipuli. Ne puhu jo vaikka mitä kieliä sen jälkeen. Siittä se lähti sitte.
-    Herra x. ei vittu enää sit pysyny pystys... Siitä on se kuva kun se toillai nojaa seinään ja...  Alko sit laulaan. Lappalainen.
-    Se veti Lohestajan laulun. Pualtoistatuntia kesti se joiku. Nojaat seinään tälläi, kun ei jalat kato pitäny ja:" ÄLÄKYTÄHÖLÖHÖÖ!".
-    Ne katto, että vitun noitatohtori!
-    Ne luuli, että mikä taikuri... Poppamies se oikeen on.
-    Sit ne käski sanoon viälä terveisiä sille Lapin noidalle.
-    Shamaanille meni terveisiä. Oli se kyllä sellasta noitamenoo... Toiselta taju pois ja viälä vaan laulo, sillai jalat tälläi.
-    Sit ne kysy, et mitä se sanoo tai puhuu? Mää vaan, et:" Ei yhtään sanaa saa selvää. Se on sieltä pohjosesta".
-    Sehän otti heti mattinykäset, Monza-asennon tämä polakki käkkäräpää luutnantti, muistatsää?
-    Joo linkkuveitset siihen. Sit kun P. sammu niin me oltiin sitä taluttamassa siihen viereen. Ne jäi nukkumaan päällekkäin.
-    Nukku yhdessä polakkiluutnantin kanssa.
-    Sit siinä kyykkäs toinen viä, teki samanlaiset linkkuveitset.
Vähän sama homma, kun niillä polakkijääkäreillä oli joku oma kemu ja tulivat oikein sängystä repiin, että juhlimaan. Mä vaan, et:" Ei, ei jaksa". Ne siihen et:" Nyt tuut, tää on heidän ainoo vapaa ilta". Mä ajattelin, että Luoja, joko taas. No, sinne mentiin sit. Siä oli vodkaa ostettuna monta pulloo. Pantiin siitä neljä pulloo vodkaa tuulensuojaan hyvin nopeeta tahtia. Puolan pojista kahdeksan kyykkäs pitkin lattioita. Mä sit siihen, että:" Se  pojat taitaa olla sillai et suomalainen lähtee jatkaan pirskeitä tohon viereiseen konttin, siä on upseereiden pileet". Ne jäi sinne makaileen pitkin seiniä. Siä oli toisellapuolella sit yks norjalainen lääkintälikka. Me ostettiin sen kans sit pullo vodkaa puolalaisilta ja ryypättiin se sit pois. Se oli semmosta jännää temuamista.
-    Ja seuraavana aamuna piti sit lähtee hammaslääkäriin...

Puolalasilla oli hyvä tyyli pitää jöötä. Paino nokkaan. Tää ykskin äijä meni konttiin ja sillon kuulu sellanen jysäys ja:" AAAAI!". Ukko nokka kipeenä ulos. Piteli tälläi päätään.  Ne veteli turpaan aina. Sano meillekin, että:" Jos ei joku homma pelitä, niin tota vedätte jumankauta niin paljon nyrkillä tohon silmien väliin kun kädestä lähtee. Et sillon lähtee... Kyllä pelittää saatana. Jätkä toimii sen jälkeen". Me vaan, et:" Ei me perkele...".  Ne  sano ihan tosissaan, että ei kun sit välittömästi niin paljo kun lähtee kädest, niin toho silmien vällii.  Kepillä näin kerran yhtä semmost mosuria siinä kurapellos... Meni siä tälläi niinku mato saatana.  Keppiä perkele.


Seuraava tarina