Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Esikunta- ja huoltokomppanian edustajia

Niksulassa (Niinisalo) tää joukkue pakkaili kamoja ja haali materiaalia ja kaikkee hualtoo ja sillai. Sit oli kaikkia kuljetuksia.
-    Kaikennäköstä vitun vierailijaa ja muita kuskattiin.
-    Autoja maalauksiin ja autoja pois ja sinne sun tänne. Noitakin Volvoja millä lähettiin ajaan, niin edellisenä iltana kello yheksän tuli Niinisaloon Volvot. “Nää on hyviä pelejä, nää kestää hyvin ajaa sinne alas asti, kun ajatte vaan rauhalliseen”. Aamulla neljältä Finjettiä kohti painaan. Startit ei pelaa ja valot räppi ja... kylä oli semmosta showta.
-    Sitä mä sanoinkin, että ihme kun kesti tänne asti ajaa.
-    Ja tyhjillä autoilla. Siinäkin olis tullu saunakonttia ja kaikkee järkevää mukana, mutta etujoukko oli niin terävä, että ei tarvi...
-    Mulla hiekkapusseja oli kyyisä.
-    Kolme vararengasta oli matkassa Euroopan läpi. Oli kevyt Volvolla vedellä. Kolomas kerta kun oon alottamassa näitä, niin aina sama show. Kukaan ei opi mitään.
-    Ei se välttämättä oo Niinisalon vika. Se on just tää etuosasto mikä ei informoi Niinisalon päätä, etä nyt voitas jättää sitä ja sitä pois ja tilalle tarvitaan sit näitä.
-    Eihän etuosasto mokaa ja käräytä itse itseään, että nyt lähtee väärät kamat matkaan.
-    Mutta on sekin, kun Niksulasta on laitettu näin monta porukkaa reissuhun, niin  ensimmäisenä panis yhen auton kyytille, niin konttisaunan. Ja toisen auton kyytiin suihkukontin. Niistä oli huutavin pula.
-    Kolme metrimittaa rakentajapataljoonalla oli täällä etujoukolla. Kolme metrimittaa ja sit jotain kuulapäävasaraa. Kun kerran löi niin se lähti kaakkoon, tai ihtiään ohtaan...
-    Joo ja sit kerrottiin, että etujoukot valmistelee sielä teille kaikki valmiiksi judanssit.
-    Kun tultiin, niin vankiloihin lyötiin asumahan kun johonkin Gestapon leirille. Siitä on varmaan omat tarinansa niillä jokka joutu asuun siellä. Nyt sitten kattotaan, että onko nyt vähä hometta seinillä...ei ollu sillon paljo tarkkaa.
-    Oli pojilla semmonen trooppinen ilmasto. Lämmintä ja kosteeta.
-    Ylhäällä 80 astetta lämpöö ja alhaalla viistoista pakkasta.
-    Ja poikain se ensimmäinen kamiinakin mikä sie oli, niin se oli ihan hirvee. Huusi ku jokihinaaja siinä alussa, vihelsi ja puhalsi. Häkää oli, savua ja tulta. “Migä on gu on niin duha ja silmiä kirveldää..?”.
-    Lääkinnästä droppia ja joo, ei muuta ku töihin.
-    Saa nähdä mikä tulee tuosta asbestitestistä, että kuka on käsitelly asbestia. Monta viikkoa ajettihin niitäkin. Hakattihin ja puhistettin. Tuokin kysely kyllä hukkuu johonkin. Onhan se ihan varmaa... ei oo asbestia nähtykkään. Huhupuheita. Se oli vähän ku Namibiaankin heitettin... se oli vähän sellanen unohdettu pataljoona. Siä oli kuitenkin lämmin päivisin.
-    Siä oli kans tää etuosasto samanlainen, kehua retosteli, ja jollain hienolla jokiristeilyllä sitten... sit kattottiin kun yks kontillinen tuotiin jotain vitun lämmittimiä ja paskamakkeja (siirrettävä wc-koppi) kaks kontillista kun oli valmis varuskunta. Ei tarvinnu ku muuttaa sisään. Kaikki systeemit valmiina.
-    Joo se on niin ihmeellistä. Ei sitä ymmärrä näin... onko sitä liian tyhmä vai onko sitä sit liika viisas?
-    Sauna pitäs olla ja suihkuhommat matkassa. Täällä sitten pistetään miehet tekemään saunaa kun ois paljo tärkeämpääkin tekemistä. Vessa ja saunakontteja matkaan, helppo kytkee. Sloveniassa niitä tehdään niin paljon ku keritähän.
-    Niin ja siks toisekseen kun tos on Unto Nurmisella (UN=YK) varastot pullollaan ja ne halus päästä eroon niistä, että viekää helvettiin ne täältä. Mutta ei. Ei sitten millään. Eiiiiiiiii.

 

Seuraava tarina