Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Rakentajakomppanian edustajia

Meillä oli komppaniassa yks kaveri, joka oli melkein astronautti. Huikea ukko. Nyt kotiutunut. Se oli tehny vaikka mitä. Ihan uskomattomia juttuja. Kolmekymppinen kaveri.
-    Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja.
-    Ratamestari.
-    Sit se oli Suomen armeijan terrorismin vastaisen koulutuksen ja pommikoulutuksen saanu kommando. Tämmösiä se kerto.
-    Tiedustelujoukkueen varajohtaja armeijassa.
-    Oikeesti lääkintä-au.
-    Se oli kesäkessuna Lahden Hennalassa ja kuukausipalkka 20 tonnia netto. Maastossa niin paljon. Laskettiin, että siihen tarvitaan parikytä mettäpäivää kuussa. Uskomattomia ne jutut.
-    Sit se sano, et hän olis päässy RUK:iin mutta ei viittiny lähtee kun laski, että pääsee paremmin näihin hommiin. Kauaskatseinen mies.
-    Sit kuulemma sillä on kolmen ja puolen vuoden esimieskokemus vartiointialalla Suomessa. Projektisuunnittelija jollakin Securitasilla. Sattuneesta syystä löydettiin työtodistus jossa luki, että Sokoksella vahtimestarina... mutta kuitenkin niissä esimieshommissa  kulkenu pitkin ja poikin Euroopassa lentokoneella. Asuu hotellista ja kannettavalla mikrolla sieltä tehny töitä.
-    Sit kun se Makesta kotiutu, niin ennen kun se tänne tuli, niin 80 opintoviikkoo taloustie-teitä. Ja ollu töissä samaan aikaan.
-    Sit se teki Ruotsissa kans projekteja, ja joka päivä Helsinkiin lentokoneella.
-    Kesällä se pääsi Nokialle töihin, mutta ei hän viittiny mennä, kun ne makso niin huonosti. Täällä se teki itse itselleen työtodistuksen. Sen mukaan se on suurinpiirtein suunnitellu kaikki vartiointijärjestelmät tässä leirissä. Mä sit tossa, et:”Ei helvetti... kukas pölvästi tän on allekirjottanu?”. Herrat V. ja P.
-    Eiiiii vittu...
-    P. varmaan ihan sketsinä antanu mennä läpi. Päälliköt on kyllä ollu helvetin hyviä.
-    Ei oo ottanu liikaa kantaa asioihin.

 

Seuraava tarina