Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Rakentajakomppanian edustajia

Ei täällä oikein muuten... on ollu ihan ok. Semmonen ‘FinBat virittää-96’ -teemavuosi. Kun noissa military-asennuksissa ei tarvi mistään standardeista, eikä näistä mistään välittää. Pääasia, että niinku toimii. Kuhan tulee nopeesti ja helposti, se on sit sen näköstä... kyl niin kauheita virityksiä on tehty, et joku suomalainen rakennustarkastaja joutus hengityskonneeseen, kun se kattelis. Se nyt tuskin ketään kiinnostaa onko putki suorassa ja onko se oikeen kokonen. Niitä kiinnostaa, että saa lämmintä suihkua ja pääsee paskalle.
    Prikaatin esikunnassa kun oltiin hommissa, niin siinä se just... pelattiin tanskalaista shakkia, eli tanskalaisten tapa hoitaa asioita... ne halus noita vessakontteja. Et tämä kontti, koska tässä on sivussa ovi, niin me halutaan, et tähän pistetään päädystä ovi. Vaihdetaan vaan. Tilataan nosturi ja nostetaan ja vaihdetaan ja kytketään. Pari viikkoo meni, niin he halus ne taas johonkin toiseen paikkaan. Piti vaan saada ne uskomaan, et joka paikkaan ei voi, et vesihän ei valu ylöspäin. Et viemäri pitää oll alapuolella.    
    Ystävämme tanskalaiset oli yhteen kaivoon tunkenu, kun niiden mielestä se haisi, niin täyteen hiekkaa. Koko esikuntarakennuksen pääviemäri lapiolla hiekkaa täyteen. Siinä oli M. ja minä, ja sit olis pitäny mennä siihen kaivoon. Ja sit oli paikallinen putkimies. M:llä oli maihinnousukengät ja mul oli kumisaappaat ja pähkäiltiin, et kuka menee. Paikallinen hyppäs tenniskengissä ja alko lapioimaan poies... ei sitten haluttu hänen homminsa siinä tarkemmin puuttua...
    Sanotaan, että Prikaatin esikunnan rakennukset, et sodan kesti mutta tanskalaiset oli liikaa. Ne on just sellasia ammattisotilaita mitä sit meidän herrat ihailee suunnattomasti. Kieltämättä, kun joskus katteli, et meitä oli tua esikunnassa kakskytä suomalaista äijää töissä, eikä kellään samanlaisia kamppeita...
    Joku on joskus kuulemma laskenu, että on olemassa vajaa kolmesataa eri asukokonai-suutta millä voi lähtee portista ulos. Tosin siinä on sit kaikki huoltokumisaappaat, tavalliset kumisaappaat ja niin eespäin. Kyllähän se varsin koomiselta tuntuu, kun joskus jossain lukee, et paraatipuvun varustus on hellepuvun housut ja pakkaspuvun pusero. Nää käsitteet on jo sinänsä mielenkiintosia.

 

Seuraava tarina