Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Rakentajakomppanian edustajia

Sillon keväällä oli ne semmoset hetket, että kaikkia vitutti ja homma ei toiminu. Niin sillon tuli mieleen, että, jumalauta, ei täällä voi olla. Niinisalossa ei koskaan tullu ees lähellekään ajatusta... et tottakai koko vuosi ollaan ja sillai... mut tossa kun istu ja jalkoja heilutteli, niin, että:“Ei helvetti”.
-    Joo, kauhee tunne. Semmonen niinku vankilassa oot. Et tuntu, et sult on kaikki otettu pois mitä sul on ikänä ollu. Ihmisyys, inhimillisyys... kaikki. Semmonen tunne, et nyt sää oot joku eläin. Semmonen mitä potkitaan tälläi, et nyt sää saat selkääs kerran päiväs. Et sää kuljet tääl niinku sillai... et joku kulkee kiväärin kans selän takana, kyttää koko ajan. Tuli semmonen olo, et tääl ei oo ilmaa hengittää. Ihan kamala paikka.
-    Maailman ongelmien, maailman tuskan ja maailmanrauhan lisäks joutuu kantaa tämmö-siä... polvet notkuu.
-    Eletään veitsen terällä. Se on aina sitä semmosta niinku... näillä skitsoilla on, maanisdepressiivinen... että muutos on aina ojasta allikkoon. Täällä mennnään ojasta allikkoon. Matalaa profiilia sillai. Et hyvässäkin tapauksessa kulkee siä montus tälläi vaan, tuijottelee maahan ja hartiat körmyssä.
    Kyl sitä joutuu kysymään iteltään, että mitä mitä mää oon oikein menny tekemään. Et tänne tullu. Vaikka tää ei nyt kumminkaan oo pahinta mitä on tässä tullu tehtyä, niin... kuitenkin, että tää nyt on kuiteski tehty kaiken harkinnan... syvällisen harkinnan jälkeen. Monia hömpötyksiä mitä on muuten joskus tullu tehtyä, niin on tullu tehtyä sillai äkkipikaisuuksissaan, tai mielen liikutuksessa. Sortunu johonki sellaseen aktiviteettiin, et... urheiluun tai johonki.
    Mut kun tätä kattelee tätä hommaa, niin tääl on paljo semmosia ihmisiä jotka ei lähde täältä mihinkään. Ei halua täältä lähtee. Ei ees kuuskymppisille lomille, ei mihinkään.
-    Mut tähän moni turtuu, kun kuitenki kaikki tuodaan valmiina eteen. Sit kun menee muualle ja tajuaa, et joutuu yksin hoitaan... niin se on monelle se juttu.
-    Kun ajattelee niitä jälkivaikutuksia sit... niin tästä kyl vois ehkä saada jotakin irtikin. Moni ei tiedä ees mis ne on ollu! Täält lähtee sellasiakin kavereita kottiin jotka ei ees tiä mis ne on ollu. Ne ei tiä täst ympäristöstä mittää. Ei tuon taivaallista. Ne on vaan ollu jossain kopissa. Ne on siält lähteny ain aamulla... potkittu perkele... joku on tullu, et:"Viäkö sä tääl makkaat perkele. Kello on jo pual kaheksan!". Sit ne on lähteny menemään, tullu iltapäiväks takasin. Ja sit saunaan, vetäny saunakaljat ja illal körmyt (kännit). Ja sit aamulla krapuloissaan taas potkittu perseeseen.
-    Sit mennään Suomeen ja sanotaan, et:”Joo, mää siälä Bosniassa... mää tiädän...”. Kuljetaan sinivalkoset lasit päässä ja ihmetellään, et kun täälä on sellasta ja tällästä. Että tääl on vaan ählyjä. Kaikki on ählyjä.
-    Joo kattellaan vaan, että tossakin ähly, ja tuala, ähly. Pois pois. Ähly ähly ähly... samoi ählyjä näki tua, ku oli Libanonis... et mustii... juutalais-ähly-kommunisti-jehovantodistaja-kristitty sika... mikä se sit olikaan... semmonen joku muslimi. Joo siinä oli ne kaikki paheet. Sit se oli viä pasifisti ortodoksi joo. Niitä vaan on sellasia ihmisiä paljon jotka ajattelee näin. Ei tää kaikki kuitenkaan sisällä sataprosenttisesti paskaa tää maailma täällä. On täällä joukossa ihmisiäkin.
-    Joo täällä ollaan ja lyödään tavaraa mikroaaltouuneihin ja ihmetellään, että:”Mitähän noi paikalliset syö?”.
-    Jos sulla ei oo mikroaaltouunii, niin sä oot ähly. Mitä tossa tommosia, rättipäitä... tossa ne kulkee, saatana. tua on ryssä...
    Ei oo paljo odotettavissa Suames jälkeenpäin. Tietää sen, kun on täällä jo toi elämänasenne tommonen tohon ympäristöön. Hyvin avoin on joo... euroihminen suomalainen. Pojat hankkivat täällä kannuksia Euromaailmaan.
-    Kansainvälistyvät. Ryhdikkäästi.
-    Eikös se oo Ismo Alanko, kun laulaa, että Suomi putos puusta? Tasan eilen.

 

Seuraava tarina