Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Huolto-osaston (Unkari) edustajia

Alussa kierreltiin yrityksiä aivan tuskassa ja katottiin, että mitä ne pysty meille tarjoomaan. Jotkus liikkeet joita alussa käytettiin, niin todettiin, että ne on aivan perseestä. Siis vanha niiden järjestelmä, niin... jos ne ei suostu itte muuttamaan systeemiä joustavaksi, niin ei meidän tartte käyttää sellasta. Fiksuimmat on tullu itte itseään tarjoomaan. Niillä on ollu valmistetut esitykset, että mitä pystyvät tekemään. Esimerkiks joku Mobil Oy. Siellä on suomalainen toimitusjohtaja, henkilökunta puhuu varsin hyvin englantia ja tavara tulee valtaosin Länsi-Euroopasta, tai jopa Suomesta. Sit on just tälläsiä, niinkun Tikkurila. Niillä on liike täällä Pecsissä.
    Sit oli paikallinen rengasfirma jonka nimi oli joku Batska - kumi. Siitä tuli Paska-kumi heti. Ne kusi tosi isot bisnekset. Helvetin hyvät, modernit laitteet ja kaikki. Mutta kun sen talon johto oli sitä vanhaa kaartia, oikein syvältä. Piti maksaa kaikki helvetin takuumaksut ja kaikkee ihmeellistä.
    Metrotukun kanssa pelaa helvetin hyvin. Sen kanssa tää hankintajudanssi toimii erittäin kätevästi. Siinä me käytetäänkin vähän eri menettelyä kun näitten muitten firmojen kanssa. Meillä on verovapaa Metrokortti, ja ne hoitaa sen laskutuksen kuitenkin suoraa sit tonne logistiikalle. Enää ei o edes liikkeen ja meidän välistä paperien sähläämistä.
    Suurin osa upseereista asuu eri hotellissa kun me muut täällä. On muutamia kansallisuuksia joissa ei nää... siis, niillehän on tuska ja vaiva jos majuri asuu saman katon alla jonkun praivitin tai kersantin kanssa. Everstiluutnantti ei kyllä ihan pienellä rahalla siihen taivu. Nythän ne on kaikki vaihtamassa, komentajaa lukuunottamatta, tähän taloon. Ne on luultavasti sit jotain erityista suojattua... natolankasuojattua (piikkilanka) osastoo valmistelemassa, mihin ne sit saa nää everstiluutnantit. Ettei vahingossakaan joutus tekemisiin tämän roskasakin kanssa.
    Sveduille se ei oo ongelma, mutta tanskalaisille. Ja norskeille vähän. Tanskalaisilla on se propsi, että ne on kopioinu brittiarmeijasta kaikki sen negatiiviset piirteet. Sillon kun Aatu aikoinaan miehitti maan, niin niillä oli sillon Britanniassa tää pakolaisarmeija koulutettavana. Sieltä ne sit toi sen jutun tullessaan, kun maa oli vapautettu ja nämä urheat taistelijat saapu. Rupes sit väsään uutta armeijaa. Se on ihan tieto. Tää naurettavan kirjavavärinen vyöjudanssikin on briteiltä kopioitu.

 

Seuraava tarina