Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Esikunta- ja huoltokomppanian edustajia (sotilaspoliiseja)

Mää oon kuus vuotta ollu portsarina. Se on hieno kun täällä sanoo messissä kymmentä vaille, et:”Tänverran aikaa jäljellä”. Sit viis minuuttia, kaks minuuttia aikaa, ja kun kello on tasan, niin ne on yleensä pihalla.
-    Siinä välillä on semmost tinkimistä. Kaks minuuttia kun on vaille ja sanotaan, et:”Pojat. lähtekääs”. Niin:”Mut täs on viä kaks minuuttia aikaa!”.
-    Mut helppoo on. Ovimiehenä kun on ollu ja tyhjentäny taloo, niin voi voi. Harvoja kertoja on kun Ilveksessäkään (Tampereella) ois ollu talo neljältä tyhjä. Ei koskaan. Mutta kyllä ne sieltä lähtee, ja viimeset heitetään. Täällä ne tietää, et siinä vaiheessa jos me joudutaan heittämään niin me heitetään Suomeen asti. Täällä se sanktio on niin suora. Jos sä rupeet ränäämään, niin aamulla oot sitten kirjotuskoneen toisella puolella, ja sen jälkeen voit olla viemässä kamppeita pois.
-    Se, että joku lähetetään kotiin, sulka perseeseen (ennenaikainen kotiutus), niin ei se oo rangaistus. Se on hallinnollinen toimenpide. Työnantaja kattoo, että sun palveluksia ei enää tarvita. Komma (komentaja) on semmonen kapteeni tässä laivassa, että jos hän tykkää et sä lähet, niin sä lähet kun kuppa Töölöstä.
-    Komma on kuitenkin ollu aika särmä siinä, että... Tossa yhtenä juhlapäivänä yks pikkunilkki rupes tossa kommalle ärhenteleen messissä. Komma seuraavana päivänä heitti siitä jo leikkiä, et:”Pojalla tais olla vähän liian kova flunssa...”. Viimenen mies tässä pataljoonassa kenelle pitäs mennä ärhentelleen. Siinä ois joku toinen voinu ottaa nokkiinsa.

Ei täällä oikeestaan mittään o tapahtunu sinä aikana kun mää täällä oon ollu.
-    Pari körmyä (körmylento=kotiutuslento) on annettu.
-    Pari peltikolaria.
-    Äijät kun on vähän vanhempia ja sillai, niin ne tavallaan osaa... mitä nyt viinan kanssa pelaa.
-    Ei näissä viinajutuissa nyt paljo kertomista oo. Äijät juo ittensä känniin, ja ei siinä sit paljo jutun juurta saa. Semmosta normaalia.
-    Täytys saada videokamera tonne messiin joka nurkkaan ja nauhottamaan. Saisivat seuraavana päivänä kattoo sieltä, että kuin viisaaks ne tulee. Ei ne oikeestaan sit hanttiinkaan pistä jos joutuu vähän taluttaan. Jokainen luulee olevansa kaikist kauneimmillaan ja kuhkeimmillaan siin vaihees. Kerran yks meinas paiskaa mut tohon päin seinää. Meinas piestä. Ei ollenkaan tunnistanu merkkejä hihas. Sillon just, kun on naisii ollu joissain pihvi-illois ja jossain muis niin... niin tota, kun jo joskus seittemän aikaan muutamat meikäläiset on jo aivan kapteenina tossa noin ja ilta on nuori, mutta ollaan jo iha kumarassa. Sit mennään halaileen jottain tanskalaista tyttöö, ja sit sanotaa, et:“Joo joo, mutta kun se rakastaa mua. Kato ei se voi vastustaa mua”. Sit koitetaan kiemurrella irti ja luikerrellaan siin.
    Sama ilta, kun oltiin saattamassa Prikaatin esikuntaan tanskalaisii. Ne oli vaatteit vaihtamassa tua viestikylän tanskalaisten majotuksessa. Täältä saakka ihan, meijän komppanian miehii muunmuassa, niin oli jostain syyst, ilmeisesti hajun perusteella niinku kiimaset kollit, eksyny sinne. Käsittämätöntä. Semmosetki mitkä on nukkumassa, niin pistää uudestaan vaatteet päälle ja lähtee messiin kattomaan. Kun siä on nainen!

 

Seuraava tarina