Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Rakentajakomppanian edustajia

Alussa tää meidän materiaali oli, niin tuota... pääsääntöisesti erittäin hyvää oli, kun ottaa huomioon, että kukaan ei tienny mitä tullaan tekemään. Sitä pitää kyllä kiittää. Ihan positiivinen juttu. Tietenkin, lisää pitäis saada. Unkarista tullu tavara on helvetin huonolaatusta. Hirveitä toleranssiheittoja, saattaa olla jopa reikää mikä vuotaa. Helvetin halpaa. Mut hyvää ei saa halvalla. Mut kyllä sil on pärjänny.
    Kroatista saa jonkinverran kansa. N. on hakenu ja sit kyl ittekin ollaan oltu hakemassa. Varsin rankkoja reissuja.
    Muistan, kun tanskalaisten kans oltiin tekemässä Prikaatin esikuntaa, niin kahden päivän reissu venähti viikoks, koska tanskalaiset eivät saaneet jääpalakonetta ja nyrkkeilysäkkiä. Kaikki paperit oli niitten takana, ei oltas yksin päästy rajasta yli. Noo, siä sit oltiin Kroatiassa. Vietettiin hauska ilta ja neljän, viiden aikaan tultiin kämpil, ja seittemän aikaan sit liikenteeseen. Mun piti putkimateriaali sit valita yhestä rautakaupasta. Oli jonkinveran listaa sit mitä tarvii siinä, ja vähän mitä siinä sit näkee, niin sellasta.
    Tehtiin tilaus siinä sit, ja sanottiin, et kolmen päivän päästä on valmis, saa tulla hakemaan, tai kahen päivän päästä. Itse asiassa en kyllä ollu ihan terävimmällä kunnolla sillon kun tein tilauksen, mut kyl mä oletin, et mä olin ihan oikein tehny tilauksen. Oli siinä tulkki mukana.
    Tietenkin se on vähän vaikee siinä kun ei oikein itekkään tiedä mitä ne on englanniks, mut aina kun ottaa osan ja näyttää, et tämmösiä, niin sillai. Sit kun haettiin, niin kaiken-näköstä vesivarajaa ja putkee ja osaa oli, mut ensimmäiseks ne kärräs ulos kymmenen jääkaappipakastinta!?! Sit tuli vähän mieleen, että - Ups! Et mitähän sitä on tullu kankkusessa tilattua... ja eikun kysymään tanskalaisilta et:”Ootteks te kans tehny tilauksen?”. ”Joo. Jääkaappipakastimia”.
    Että huh...

 

Seuraava tarina