Satunnainen kuva

Palvelitko IFOR:issa tai SFOR:issa?

APUASI KAIVATAAN !
Lue lisää.

Oletko jo tutustunut?

laine-jere-naton-vakoojat.jpg

Pataljoonan vaiheisiin perustuva tarina, joka kiehtovan taitavasti sekoittaa kovaa faktaa ja sujuvaa fiktiota. Lue lisää.

Esikunta- ja huoltokomppanian edustajia

Tupakkiaskeja voi postilähetykseen pistää kolme yhteen pakettiin. Alussa karsittiin sitä, et kaverit ei lähetelly useita eri paketteja. Ja kaverin nimillä ja sillai. Oltiin tiukkiksia siinä ja miullekkin vittuiltiin tossa, et... mut nyt mie en oo enää välittäny, kun ne on ne yhet ja samat. Näiton varmaa kymmenen ukkoo jokka laittaa sitä tupakkaa koko porukasta enemmän. Siellä on kato kaverin nimellä, on. Oon mä niitä katellu, mutta olkoon. Jos tulli antaa mennä niin OK. Tää on niin pienen porukan homma tää. Jos ne kusee... jos ne katkasee koko homman, niin ei sitä kärsi kun kymmenen ukkoo koko pataljoonassa. Tässä on kyllä kans yks tupakkakeisari. Ei A. taida olla kyllä ihan top viitosessa, vaan siinä jälkimmäisessä. Tääl on semmosia jokka laittaa kaheksankymmentäkin askia.
-    Ohan siin simmosii miehii ketkä... paras jonka mää tiedän on laittanu viistoist kartonkii.
-    Paljon siinä J:n kahessa muovikassissa oli? J.P. on ykkönen tässä. Pojat tekee semmosta kahentuhannen tiliä pikku satseissa.
-    Kun aski maksaa 3.75 mk ja 1.90 mk per aski kuljetukset elikkä 5.65 mk aski, ja sen myy viidellätoista per aski niin sillai. Joku 580 mk per huoltokuljetus niinkun netto. Runsas tonni kuukaudessa. Tossahan on aikaa päivisin sit naputella paketteja meneen. Legaalihan (legal adviser = lakimies) anto sen lahjankin sit kato. Gilbert von Rettigin kirjan, että - Tupakan lähettämisellä miljonääriksi. Se kato alko kyseleen, et :”Mitäs siit sit saa?”. Kun mä niitä tossa laittelin. Siis ei hän mitään seuraamuksia, vaan niinkun netto, et mitä siitä sit saa rahaa.
-    Ja sit tuli suparadiossa (pataljoona oma radiokanava) ohjelmassa niinku postimestarilta lahja postimiehille, ja mekin, et onko R. menny tämmösen säveltään, et onks siinä noin paljon virtaa ja huumoria? Eihän se kuitenkaan itekkään tienny sitä lahjasta mitään. Legaalin oma juttu.
-    Kirja oli - Postisäädökset ja niiden kiertäminen. By postimestari!

 

Seuraava tarina